Tags

, , , , , , , ,

spi 1

Één van mijn favorieten recepten is wel de spinaziebol. Zelf eerlijk gepikt van AH.nl.

Het is makkelijk te maken, van te voren voor te bereiden, het ziet er leuk uit en is ook nog eens hartstikke lekker.

Probeer het gewoon een keertje!

Wat heb je nodig?

– 1 pak bladspinazie 450g (diepvries, ontdooid)
– 100gr belegen geraspte kaas
– 50 gr paneermeel
– gemalen nootmuskaat
– 4 eieren
– 8 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)

spi2

De bereiding:

Doe de spinazie in een zeef en druk met een lepel het vocht er goed uit.

Meng de kaas, het paneermeel, de nootmuskaat, peper en zout met elkaar.

Kook de eieren medium tot hard en pel ze.  Laat ondertussen de oven voorverwarmen tot 200 graden.

Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en leg hier 4 bladerdeeg plakjes op.

Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties en omhul het ei hiermee.

Leg het mengsel in het midden van de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen dun met water en bedek met de resterende bladerdeegplakjes.

Druk de randen goed aan met een vork. Snij voor een mooie cirkel de hoeken eraf.

Bak de bollen ongeveer 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 170 graden en laat zo de bollen nog 30 minuten in de oven staan tot ze goudbruin zijn.

Heerlijk met een lekkere salade en een mooi stuk vlees.

spi3Smullen maar!

With love ♥  N. 

 

Advertenties