Tags

, , , , ,

Wat is het toch een fijn feest. Elk jaar komt die goede oude man de lieve kindertjes weer verblijden. Ik kan mij nog vele herinneringen aan mijn ervaringen met de goede oude man en zijn lieve zwarte pietjes voor de geest halen.

Elke dag zette ik mijn schoen braaf en soms moest ik een liedje zingen. Dat liedje zingen deed ik dan niet, of wel met tegenzin. Dat was niet echt “mijn ding”. Best raar, want nu hou ik van liedjes (vals) zingen (vooral onder de douche of in bad..).

Sinterklaas was echt een happening! Ik werd altijd ontzettend verwend. Al maakten de zwarte pieten er soms wel echt een zooitje van!

Ik herinner mij nog heel erg goed dat ik op een ochtend wakker werd en het eerste waar ik natuurlijk aan dacht was mijn schoen! Ik rende naar beneden en deed de kamerdeur open. Het licht was nog uit en ik keek de woonkamer in. De woonkamer zag er niet uit zoals de kamer eruit zag voordat ik naar bed ging de avond ervoor! In het donker zag ik allerlei vormen die ik niet herkende en het leek alsof er iemand op de bank zat. Totaal in paniek ben ik weer naar boven gerend: “MAMA, MAMA, MAMAAA, MAMAAAAAHAAA!”. Vol schrik vertelde ik mijn moeder vervolgens dat er misschien wel iemand beneden was, een inbreker, en dat alles overhoop lag. Moeders schrok er helemaal niet van. Rustig vertelde ze mij dat ze al beneden was geweest en dat ik nog maar eens rustig moest gaan kijken met het licht aan. Volgens haar was er helemaal geen inbreker, maar was simpelweg Rommelpiet vannacht langs geweest.

Eenmaal weer beneden met mijn moeder en het licht aan zag ik dat er niemand was. Wel was de hele woonkamer één grote bende! De schemering die ik voor een persoon aanzag bleek een eettafel stoel te zijn die op zijn kop op de bank stond. Overal lagen pepernoten, snoepjes, cadeautjes, echt te gek voor woorden! Rommelpiet had er deze keer wel echt een zooi van gemaakt. De salontafel lag op zijn kop, mijn schoentje stond niet meer bij de schouw maar lag helemaal aan de andere kant van de kamer. Wat een chaos! Mijn schrik sloeg over in enthousiasme. Hallo!! Rommelpiet is bij mij thuis geweest hoor!!

Onderweg naar school had ik al helemaal bedacht hoe ik dit in de kring ging vertellen en hoe jaloers mijn klasgenootjes wel niet zouden zijn. Eenmaal op school aangekomen bleek dat Rommelpiet niet alleen bij mij thuis was geweest, maar ook op school! Alle bureautjes lagen op zijn kop, overal zaten zwarte handafdrukken op en de potloden lagen door het hele lokaal verspreidt. Jeetje, Rommelpiet was denk ik nog nooit eerder zo rommelig geweest!

Die dag heb ik op school, nadat we zelf pepernootjes hadden gemaakt, een briefje voor de Sint geschreven, waarin stond dat hij toch maar wat beter op Rommelpiet moest letten of dat hij dan misschien voortaan een Opruimpiet mee kon sturen. Mijn moeder en de juffrouw moesten immers alle zooi weer opruimen. Dat vond ik niet echt eerlijk, maar omdat ik een kindje was voelde ik me ook niet echt geroepen om te helpen. Wel was ik bereid om de Sint te helpen met een Opruimpiet uit te kiezen en wou ik als ik later groter was de Sint wel helpen door een zwarte piet te worden. Ik heb dan ook heel erg hard mijn best gedaan om mijn pietendiploma op school te behalen met succes! Helaas heeft de Sint mij nooit gevraagd hem te helpen. Om toch een steentje bij de dragen aan al het werk dat de Sint en zijn pieten moeten verrichten heb ik een paar leuke cadeautips voor de lieve kinderen!

sint1

http://www.bol.com/nl/p/kartonnen-raket-speelhuis/1004004013309821/

Een heel leuk cadeau voor pakjesavond: het Kartonnen Raket Speelhuis! Je kunt de raket eerst bouwen/in elkaar knutselen. Vervolgens kan hij versierd worden met verf, stiften, wat dan ook! En natuurlijk kan er ook heerlijk in en mee gespeeld worden! Voor de echte astronauten onder ons! Er is ook nog een auto, vliegtuig en kasteel te koop hiervan.

Je kunt zelfs je eigen fornuisje bouwen!

sint2

http://www.bijzondermooi.nl/Cocorico-fornuisje-p-732.html

sint3

http://www.icadeau.nl/nl/giant-piano-keyboard

Muziek maken, althans herrie maken, is volgens mij iets wat elk kind prachtig vind om te doen! Hoe vreselijk leuk is deze mat! Piano spelen door op een toets te gaan staan! Beweeglijker kan niet!

sint4

http://www.sinterklaaswebwinkel.nl/sinterklaascadeau_9410/food-face-bord-voor-je-hoofd.html?specbrowser=1&idCategory=2645&records=133&idProductSpecs=16757-77917-8291-9410-11622-8858

Maak van eten een feestje! Waarschijnlijk zijn niet alle ouders een voorstander van dit cadeau, omdat je niet met je eten hoort te spelen.. Maar de Sint denkt daar misschien wel anders over! Met dit Food Face bord kan je tijdens het eten allerlei grappige gezichten maken!

sint5

http://www.3vosjes.nl/houten-dierenbus-met-dieren-primi-passi.html

Rijden, puzzelen, plezier en leren met deze houten dierenbus met dieren. Met deze super leuke dierenbus kunnen de dieren een dagje op reis!

sint6

http://www.villahoera.nl/a-29211649/kiko/machi-houten-magnetische-stad-kiko/

Met deze houten magnetische stad kun je je eigen stad bouwen en beheren! De mogelijkheden zijn eindeloos. Krijten, bouwen, spelen!

sint 7

http://www.ilovespeelgoed.nl/opvouwbaar-kinderkeukentje.html

Voor de koks onder ons: met deze opvouwbare keuken kan er heerlijk worden gekokkereld en kan dat ook nog eens achteraf simpel worden opgeruimd!

*Zucht..* was ik nog maar een kind en kwam Sinterklaas nog maar bij en voor mij langs..

With love S.

Advertenties