Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

top2000-header

Ladies with an attitude
Fellows that were in the mood
Don’t just stand there, let’s get to it
Strike a pose, there’s nothing to it

Vogue!

Vogue van Madonna hoor ik op dit moment op de achtergrond. Ik blijf het een simpel maar lekker nummer vinden. Nummer 1357 van de Top 2000 van 2013! Aangezien ik de afgelopen paar minuten eigenlijk niks heb gedaan op meezingen na, zijn we inmiddels een nummer verder. Nummer 1356 Crazy Horses van The Osmonds. Iets heeeel anders.

Dat is dan ook gelijk wat ik zo leuk vind aan de Top 2000: de variatie! De variatie van de muziek in het algemeen en de variatie van oud en nieuw. Ongeacht of het nummer wat afgespeeld wordt mijn smaak is of niet (een aantal echt niet), hebben alle 2000 nummers een ding gemeen: kwaliteit. Kwaliteit in die zin dat het een ontzettend goed nummer is qua tekst, de muziek zelfs, de melodie of het is gewoon een slecht nummer maar het blijft heel erg hangen en je komt er nooit meer vanaf. Zo heb ik al gezien dat Ik neem je mee van Gers Pardoel straks ook aan de beurt is… Maar ja, eerlijk is eerlijk. Het is er eentje die blijft hangen.

Ik luister echt nooit naar de radio, maar in december doe ik ieder jaar niet anders. En ja, het is heel slecht, maar ook heel gezellig: ik begin altijd tot eerste kerstdag met Skyradio. Op eerste kerstdag schakel ik over naar de top 2000 tot en met Oud en Nieuw. Natuurlijk kan ik niet dag en nacht naar de Top 2000 luisteren, dus bekijk ik om de paar uur de lijst even op http://top2000.wordpress.com/. Hier zie je precies welke nummer per uur worden gedraaid. De eerstvolgende link die ik altijd intyp na het lezen van het lijstje per uur in natuurlijk Youtube…

Ik word ook zo enthousiast als ik eraan denk dat naar mate de lijst vordert, de muziek alleen maar beter wordt! Dit is pas het begin!!!

Het allerleukste aan de Top 2000 periode vind ik dat vriendjelief en ik iedere avond samen op de bank kijken naar de Top 2000 a gogo. Een programma op Nederland 3 wat een uurtje duurt en gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk. Terwijl de clips van de uitblinkers van de dag worden uitgezonden met daarbij wat informatie over de band, zanger, e.d., ontvangt Matthijs elke dag een bekende Nederlander die verteld wat zijn of haar absolute nummer 1 is en ontvangt hij iemand die een bijzondere gebeurtenis (denk aan een speciale ontmoeting bijvoorbeeld) heeft meegemaakt met een van de artiesten die in de lijst van die dag stond. Ook geeft Leo Blokhuis wat geschiedenisles, worden er minidocumentaires uitgezonden en wordt er een kleine quiz gehouden. Echt onwijs leuk om te kijken.

Voor ons is het een soort traditie geworden. We kijken nu al voor het vijfde jaar elke avond samen en dat is echt genieten. Ik kijk er ook echt naar uit. We hebben allebei een hele brede muzieksmaak. Nu moet ik ook wel toegeven dat het vriendje ook wel een beetje een muzieknerd is, maar dat maakt het extra leuk voor mij. Hij weet dan van alles nog aan mij te vertellen wat Leo Blokhuis niet doet.

Ik vind het echt prachtig en ben altijd heel nieuwsgierig. Al zijn de nummers 1 en 2 nooit echt een verrassing, maar wat mij betreft wel volledig terecht:

1. Queen – Bohemian Rhapsody (1975)
2. Eagles – Hotel California (1977)

Mocht je je nou afvragen; is het wel iets voor mij?! Dat is het mooie… De Top 2000 is voor iedereen. Echt voor alle generaties! Alles komt aan bod. Heel vaak ken ik de artiesten of de namen van de nummers ook niet, maar als ik het nummer dan hoor herken ik het toch!

Voor de nieuwsgierigen, dit is het programma voor vanavond:

“Aflevering 2, vrijdag 27 december
Gasten: Gianni Romme en musicalsterren René van Kooten en Tim Driesen (Jersey Boys)
Gianni Romme vertelt hoe Shoot to thrill van AC/DC hem in 2000 in Milwaukee naar het goud heeft gebracht. Taaldeskundige Wim Daniëls speurt naar fouten in songteksten. In een reportage vanuit Glasgow staan we stil bij de melancholie van Tinseltown in the rain van The Blue Nile. Tim Driesen zingt met een loepzuivere falsetstem Night fever van Bee Gees. Leo Blokhuis vertelt hoe Eric Clapton de vriendin van George Harrison heeft afgepikt en welke mooie liedjes dat opleverde.”

Ik heb er nu al zin in!

With love    S.
(Die ondertussen naar Steppin’ Out van Joe Jackson luistert)

Advertenties