Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

breaking bad 3

Breaking bad… een serie die al in 2008 tot leven is gekomen, maar waar ik toch pas een paar maanden geleden van heb gehoord! Vreemd voor zo’n geweldige serie! Het zal denk ik aan mij liggen! SHAME ON ME!

Breaking bad gaat over Walter White. Walter White is een man van 50, die eigenlijk een heel saai leven lijdt. Hij houdt zich aan alle regels en probeert als ondergewaardeerde scheikundedocent zijn gezin te onderhouden. Zijn hele leven komt echter op zijn kop te staan als hij van de dokter te horen krijgt dat hij kanker heeft en hij eigenlijk wordt opgegeven.

Onder druk van zijn vrouw vraagt hij een second opinion bij een specialist. Dit blijkt hoopgevender te zijn dan verwacht. Maar er zit wel een draadje aan… Dit kost echt veel geld, heel erg veel geld, en zijn verzekering dekt de behandelingen niet. Zijn vrouw staat erop dat Walter behandelt wordt. Hij is tenslotte vader van een zoon en zijn vrouw is zwanger. Ze heeft hem nodig. Via vrienden van vroeger die veel aan Walter te danken hebben en nu een heel erg succesvol bedrijf leiden mede dankzij Walter weet zij het geld te regelen en Walter gaat akkoord met de behandelingen.

Wat Walter zijn vrouw niet weet is dat Walter het geld niet wil aannemen en dit ook niet doet. Om zijn gezin te onderhouden, de behandelingen te betalen en een toekomst aan zijn gezin te bieden zonder hem begint Walter samen met zijn ex-leerling Jesse met het koken en verkopen van Crystal Meth. Dit doen ze in een camper midden in de woestijn. En zo gaat het balletje rollen. Het geld begint langzaam binnen te stromen, maar dit gaat niet zomaar zonder tegenslagen en ontwikkelingen. Voor ze het weten zitten ze er midden in.

Walter White wordt langzaam de oh zo bekende en oh zo gevreesde “Heisenberg”, die bij iedereen in het drugscircuit bekend is.

Moorden, liefdes, plannen, verraad, bedreigingen, geweld, humor: het zit er allemaal in!

breaking bad 1

De serie zit zo verschrikkelijk goed in elkaar dat je continue moet opletten. Er wordt gebruik gemaakt van flashbacks en flashforwards en daarbij kunnen de kleinste dingen zes afleveringen later terugkomen en van groot belang zijn.

Hoe het verhaal zich verder ontwikkelt zal ik voor mij houden. Ik zou dat ook geeneens zo even kunnen beschrijven allemaal. Er gebeuren echt zo vreselijk veel dingen en het verhaal zit zo strak in elkaar. Je moet het echt zelf zien. Wel alvast een waarschuwing: als je eenmaal begint blijf je kijken! Het is echt zo’n serie dat je in twee maanden vijf seizoenen kijkt.

De serie heeft zes Emmy’s gewonnen en ik kan alleen maar zeggen: TERECHT!

Dit is nou echt echt een verdomd goede serie! Geniaal!

Enjoy!

With love S. 

 

Advertenties