bos1

Onlangs was ik met mijn gezinnetje een weekje ertussen uit. Wij kozen deze keer voor Drenthe.

Een hartstikke mooie omgeving en vanaf daar gemakkelijk uit te vallen naar leuke steden, waar je leuk kunt shoppen. We hadden een huisje gehuurd bij Landal Green Parcs – Het land van Bartje.

Het huisje dat we hadden was ontzettend schattig, een soort klein boerderijtje. Heel erg leuk en geeft veel sfeer. Het park zelf is erg netjes en er is veel voor kinderen te doen. Met een mega springkussen misschien wel als topper voor de kids.

bos2

 

De omgeving bestaat uit bos!! Heel veel bos.Iets waar wij dankbaar gebruik van maken op vakantie. Wij zijn geen echte wandellaars hoor, maar met een kleine meid is het altijd wel lekker een stuk te lopen in zo’n heerlijk fris bos. Die frisse lucht

Het is een groot bos en we hadden wel echt een kaart nodig om niet te verdwalen. De kaart is in vakken in gedeeld zodat je makkelijk je weg kan vinden.….. dat zijn onze stadslongen niet gewend hoor! :-)

 

bos3

 

Het absoluut mooiste stuk van het bos was het omgevallen bos. Een lekker omgevallen bos. Bomen liggen kriskras door elkaar en over de grond. Vaak met nog wel een wortel in de grond waardoor ze wel blijven leven. Zo zijn de takken van deze bomen uitgegroeid tot nieuwe bomen.

bos4

Het is hier ook donkerder dan in de rest van het bos en het heeft iets duisters en spooky. Toen wij bij dit stuk kwam wisten wij niet nog niet dat dit stuk het omgevallen bos heette (hadden we wel zelf al verzonnen) en wat er precies gebeurd was. Weer terug in ons vakantiehuisje hebben we het aan google gevraagd en die wist ons te vertellen er in 1972 een storm was en veel van het bos in Exloos verwoest heeft. Merendeels van het bos is netjes opgeruimd en is weer allemaal mooi dicht gegroeid. Maar een bosvak hebben ze gelaten zoals het was als een soort reminder gok ik.

Het voelde voor ons even alsof we midden in een film scene stonden. Als je ooit in de buurt ben…. ga even kijken! Erg indrukwekkend!

bos5 bos6 bos7 bos8 

  

With love N.

 

Advertenties