Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

……You never know what you are going to get!

chocolate 1

Ik denk wel een van de mooiste spreuken. En een hele mooie film. Mooie woorden zoals deze kunnen mij echt even aan het denken zetten.

Want je weet inderdaad niet wat er gaat gebeuren in je leven. Hoe je het ook probeert te plannen en te plannen. Hoeveel jaar je ook vooruit kijkt.

Persoonlijk zou ik het ook niet leuk vinden om nu al te weten wat mij het hele jaar te wachten staan. Niet van de leuke en van de minder leuker dingen. De verrassing is juist wat het leuk maakt, of waar je een les uit kunt halen.

Het klinkt misschien niet heel logisch maar ik kijk niet te ver vooruit. Tuurlijk heb ik ook dromen en wil ik deze uitlaten komen en voor sommige dingen moet je dan wel vooruit kijken en plannen. Maar dat is toch anders als je leven al uitstippelen. Zo kan ik me bijvoorbeeld een ongeluk sparen zodat ik later genoeg centen heb om een ruim leven te hebben of ik geniet nu het kan? Want het zou zomaar wel eens voorbij kunnen zijn.

Ik wil niet terug kijken op mijn leven en bedenken wat ik anders had willen doen. Ik ben een boekje aan het lezen: 365 dagen succesvol – Jouw beste jaar ooit start nu!  (David de Kock & Arjan Vergeer).De review van het boek volgt later nog!

In het boek moet je eerst jezelf ontdekken. Om dat te doen nemen ze je mee naar het eind van je leven, of eigenlijk het einde van het leven van andere mensen. Aan deze mensen is gevraagd waar ze spijt van hebben in hun leven, waar ze teleurgesteld over zijn of wat ze anders hadden gedaan als ze terug in de tijd konden gaan. De antwoorden bleek schrikbarend te zijn! Een paar antwoorden waren:

1)     “Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven. En niet het leven dat andere van mij verwachtten. “

2)     “Ik wilde dat ik niet zo hard had gewerkt en er was geweest voor mijn gezin.”

3)     “Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn werkelijke gevoelens te uiten.”

4)     “Ik wilde dat ik meer tijd met mijn vrienden had doorgebracht en vooral: dat ik de vriendschappen die belangrijk waren, had gekoesterd en belangrijk had gemaakt. “

5)     “Ik wilde dat ik mezelf had toegestaan om gelukkig te zijn. “

Dit zijn vreselijke dingen om te denken op je sterfbed. Nu zullen we bijna allemaal wel ergens spijt van hebben en dat geeft niet. Maar ik wil toch proberen zo weinig mogelijk spijt te hebben en echt in volle teugen te genieten van het leven. Dat wil niet betekenen dat ik vind dat ik de wereld moet rond reizen, want ik ben geen wereldreiziger. Ik wil ervoor zorgen dat ik op mijn sterfbed niet dezelfde dingen denk als hierboven. Dat lijkt me namelijk verschrikkelijk.

Afbeelding
Hoe is dat ga doen? Gewoon genieten!! Genieten van het hier en het nu. Wil ik iets nu en maakt me dat gelukkig? Dan zal ik het ook nu doen ook (uiteraard niet te kosten van alles). Heb ik een beetje een stomme droom of wens? Who cares!! Zolang ik het leuk vind en gelukkig van word ga ik het doen.

Ik weet dan ook niet waar ik ben over 10 jaar of zelfs niet over 2 jaar. Wat ik wel weet…… is dat ik er alles aan gedaan heb om gelukkig te zijn en dat ik geniet van het leven.

Let’s just enjoy life!
Afbeelding
With love N.

Advertenties