Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

I’m guilty! Iedere keer dat ik groenten of fruit kocht bij de supermarkt (en zelfs bij de biologische supermarkt) pakte ik een plastic tasje. Keer op keer. Zonde natuurlijk… Maar ja, de zakjes hebben nou ook niet echt de kwaliteit om hergebruikt te worden naast het feit dat de zakjes natuurlijk al niet echt goed voor het milieu zijn.

Wel bizar om over na te denken. Als ik al elke dag zo’n drie à vier van die plastic zakjes gebruik, hoeveel gebruiken we er dan wel niet met zijn allen?! En dan doe ik boodschappen voor maar twee personen… Ik kan me zomaar voorstellen dat dit om tientallen miljoenen plastic zakjes per dag gaat.

Ik heb echt de oplossing gevonden: Re-Sack

547138_493284394035068_2022035556_n

20140204_09321020140204_093131

Herbruikbare zakken voor groenten en fruit! Hoe handig!

Het brein achter Re-Sack, Sjoerd van der Helm, vertelt op zijn website het verhaal achter Re-Sack en schrijft het volgende: “Met Re-Sack wil ik een nieuwe gewoonte creëren, deze gewoonte is om uw groenten en fruit in uw eigen herbruikbare zak mee te nemen vanuit de supermarkt.” 

Ik vind het echt heel erg goed idee en initiatief!

Nu moet ik toegeven dat ik ook niet extreem milieuvriendelijk leef… Ik doe het graag, maar het moet me allemaal niet teveel moeite kosten. Heel slecht. Note to myself: change!!!

De zakken zijn gemaakt van biologisch katoen en dus volledig milieuvriendelijk!

De zakken neem je gewoon mee vanuit huis, je vult ze in de supermarkt of bij de groenteboer en neemt ze weer mee naar huis en legt ze hoppakee in de koelkast. Wat helemaal ideaal is, is dat de zakken ademend zijn. Zo blijven de groenten of het fruit wat erin zit ook nog eens langer houdbaar!

Ook kunnen de zakken gewoon in de wasmachine! Even op 30 graden wassen en ze zijn weer schoon! Wel krimpen de zakken bij de eerste wasbeurt zo’n 10-12%. Echt super voor mij, want op de een of andere manier ben ik echt een kei in alles vies maken haha.

Geen scheurende, milieuvervuilende plastic tasjes meer: I’m lovin it!

Er zijn drie varianten van de Re-Sack:
– Re-Sack Net
– Re-Sack Voile
– Re-Sack Small

collage_20140204104100243_20140204104123302

Op dit moment heb ik van alledrie één exemplaar en nu nadat ik ze geprobeerd heb ga ik ze zeker bijbestellen en de plastic zakjes niet meer gebruiken.

De Small variant is echt small. Ik denk dat ik deze vaker ga gebruiken voor noten bijvoorbeeld of kleine vruchten zoals lychees. De Voile en Net varianten zijn allebei even groot en echt handig voor werkelijk waar alles. In de Voile zitten geen gaatjes. Ik denk dat ik deze het handigst vind. Dan kunnen er ook geen kleine dingen uitsteken of iets dergelijks. Al vind ik de Net variant er het leukst uitzien.

De Re-Sack’s zijn trouwens geeneens duur! De Net en Voile variant kosten beide € 3,50 en de Small € 2,95. Natuurlijk is het eventjes een kleine investering als je overstapt van de plastic tasjes (die gratis zijn) naar de Re-Sack, zeker met een groot gezin. Maar het is het zeker waard. Je doet er ten slotte veel en veel langer mee. Je kunt ze gewoon blijven wassen en hergebruiken en natuurlijk is het veel beter voor het milieu!

Ik vind ze ook nog eens heel handig in gebruik! De zakken zijn veel sterker dan een plastic zakje. Het handige koordje snijdt ook nog eens niet in je handen.

Daarbij zijn de zakjes best dun en kunnen ze dus heel klein opgevouwen worden. De zakjes nemen dus ook bijna geen plaats in beslag in mijn handtas.  Ik heb de drie als ze schoon zijn nu standaard in mijn tas zitten!

Ik heb de zakjes nu ongeveer een week en ik heb ze echt al voor van alles gebruikt.
collage_20140204104457935Ik ben fan!!!

Wat vinden jullie van het idee? Hebben jullie al ervaring met Re-Sack?

Ik raad het echt aan! Ik ben er helemaal happy mee :) Re-Sack’s zijn nu echt musthaves voor mij!
20140204_093446With love ♥ S. 

Advertenties