Tags

, , , , , , ,

Wie lust er nou geen kapsalon?! I love it. Althans niet altijd. Hij moet wel goed gemaakt zijn en het moet niet een te klef zooitje worden.

Dit recept is een variatie op de oh zo bekende kapsalon! Gezonder, anders en stiekem vind ik dit ook lekkerder!

De kipkapsalon!

Je hebt voor de kipkapsalon nodig (voor ongeveer 2/3 personen):
– 400 gram kipfilet
– een zakje bakaardappeltjes of krieltjes van 600 gram
– een zakje geraspte kaas van ongeveer 150 gram
– een halve komkommer
– een klein beetje sla (klein zakje eventueel)
– 2/3 tomaten
– paprikapoeder
– een grote ui
– sambal
– en natuurlijk knoflooksaus

Het is een heel eenvoudig recept!

Om te beginnen kunnen de aardappeltjes in de wokpan op laag vuur. Af en toe even met de pan schudden en lekker laten staan voor zeker 10-15 minuutjes. Ondertussen moet de kip in stukjes worden gesneden en de ui in blokjes.

In een koekenpan doe je dan een klein beetje olie en wat sambal. Ik doe een eetlepel, maar de mijn variant is wel een beetje pittig dus kijk hier een beetje mee uit! De blokjes ui fruit kunnen gefruit worden in de pan en vervolgens kunnen de kipblokjes erbij worden gedaan. Wat paprikapoeder over de kipblokjes heen en lekker even licht goudbruin laten bakken.

Dan is de kipkapsalon al bijna klaar! Nu is het alleen nog een kwestie van alles in een ovenschaal doen. Eerst de aardappeltjes, dan de kip met de uitjes en dan de geraspte kaas erover.

Dit kan zo’n 10 minuten in de oven (200 graden) en dan is het al bijna smullen geblazen. Nog eventjes de komkommer, de tomaten en de sla snijden en die op de kipkapsalon leggen. Aanvallen!!!
20140109_174339De knoflooksaus zet ik meestal gewoon op tafel!

Het is echt super lekker!

With love ♥ S.

Advertenties