Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het is dat het lente is, maar normaal heb ik het niet zo op schoonmaken. Natuurlijk vind ik het heerlijk als alles schoon en fris is, maar eraan beginnen vind ik altijd zo vreselijk. Maar helaas, it needs to happen.

Ik probeer het wel altijd leuker voor mezelf te maken. Hoe je het beste kunt schoonmaken is denk ik aan een ieder voor zich! Ik ben geen super schoonmaakster wat dat betreft dus qua tips moet je denk ik niet bij mij zijn haha. Ik zal jullie daar dan ook niet mee lastig vallen! Ik zal puur met jullie delen hoe ik mijn lente schoonmaak tot een feestje heb gemaakt!

Zo heb ik de gekke tik om iedere keer als ik aan een grote schoonmaak begin nieuwe schoonmaakspullen te kopen. Gewoon omdat het kan en ik er heel blij van word. Als ik weer een nieuwe allesreiniger heb met een nieuwe geur of een limited edition, dan ben ik helemaal happy en sta ik zowat te springen om aan de schoonmaak te beginnen. Als mij dat nou helpt… haha. Nu had ik ook weer lekker een paar frisse spulletjes gekocht.

20140325_203539Ook moet er een lekker muziekje op staan. En dan vooral van die foute nummers waar ik heel hard op kan meezingen. Voor deze lente schoonmaak heb ik gekozen voor de Spotify playlist van de Top 500 van de jaren 90 van Qmusic. Heel fout en heel lekker!

Wat mij ook altijd helpt is een soort van plan van aanpak te maken. Ik begin meestal in de keuken. Alle kastjes leeg, alles op de eettafel: soppen, soppen, soppen! En zo langzaam het hele huis doorwerken. Stap voor stap. Als ik dit vooraf heb bedacht gaat het mij wel wat makkelijker af en dan zie je tussendoor ook resultaat. Wanneer je overal tegelijkertijd begint zie je dit niet zo. Ik tenminste niet…haha.

Funables verkoopt iets waardoor schoonmaken nog meer een feestje wordt! De Gloveables! De Gloveables lijken op de schoonmaakhandschoenen die we allemaal kennen, maar tegelijkertijd ook weer helemaal niet. Geen lelijke blauwe, roze of gele simpele rubberen handschoenen meer, waarbij ik altijd al iellll denk als ik ze zie. Nee, de Gloveables zijn heel anders! Modieus zelfs! Modieuze schoonmaakhandschoenen?!?! Ja!!!

20140325_20322320140325_203422Leuk zijn ze he?! Je wordt er toch spontaan al blij van als je ze ziet?! Ik vind ze zo leuk en vind het ook echt heel leuk om ze aan te doen.

20140325_20341020140325_203304De Gloveables zitten heel fijn. Ze zijn heel stevig en ze sluiten mooi aan tot aan het “sierrandje”. Ze zijn ook best wel lang dus je handen en armen blijven goed droog tijdens het boenen!

20140325_20551120140325_20402320140325_21350220140325_213743

De Gloveables zijn ook heel vrouwelijk! Wat ik een heel erg grappig en leuk detail van de Gloveables vind is dat er echt nageltjes/nagellak op zit! Ik had ook heel erg de neiging om me heel mooi aan te kleden voor het schoonmaken. Stom natuurlijk en ik heb het ook niet gedaan, maar ik voelde me helemaal een schoonmaakdiva.
20140325_203645Wat wel een beetje gek is, is dat mijn poezen een beetje opgewonden raakten van de Gloveables. Heel raar haha. Ze bleven er maar aan ruiken en kopjes geven.

“”Schoonmaken, koken en tuinieren met een knipoog en met wat kleur”, zegt importeur Greet Dorenbos over haar webshop Funables. In 2010 is het bedrijf opgericht met het idee om het huishoudelijk leven vrolijker en frisser te maken en biedt producten van een hoogstaande kwaliteit aan die bij deze gedachte aansluiten.”

Ik denk dat het idee helemaal geslaagd is! Het zijn kwalitatief goede handschoenen en vrolijk en fris zijn ze zeker! Het schoonmaken was echt een feestje!

Funables verkoopt nog veel meer varianten van de Gloveables. Je kunt het echt niet zo vrolijk bedenken. Ook verkoopt Funables ovensets en schortjes. Heel erg leuk!

Ik ga van de week denk ik ook een ovenset bestellen. Vriendjelief heeft onze ovenwanten laatst in de fik laten vliegen. Hoe?! Ja, dat vroeg ik me ook af. En niet één keer, nee twee keer! Volgens mij hield hij tijdens het koken gewoon zijn handen (met ovenwanten) te dicht bij het pitje… Dit geeft hij natuurlijk niet toe… Het ligt aan de ovenwanten… Maar goed, I need new ones haha.

Hoe vinden jullie de Gloveables? Voor mij als een niet-liefhebber van schoonmaken en als een beetje gek is het echt een gouden tip om zin te krijgen in het schoonmaken en het schoonmaken iets leuker te maken.

20140325_205029(0)Ik heb stiekem best wel genoten van mijn lente schoonmaak. De buren waarschijnlijk niet dankzij de Top 500 playlist…

With love S.