Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3ff8d470cbeb7fdbc723e643c1df1e61
Ik vind het heerlijk om een vrouw te zijn. Don’t get me wrong. Ik zou niets anders willen. Maar… soms kan het gevoel dat het toch allemaal wat makkelijker zou zijn als je een man bent me niet los laten.

Ik heb er eens over nagedacht en ik zou best wel eens voor een korte periode, zoals één dag, een man willen zijn, omdat:

– De simpelheid! Jeetje, wat kunnen vrouwen toch moeilijk denken en doen. Ik merk het heel erg aan mijn vriend. Dan is er weer een of ander ding waar ik maar over zit te denken en te denken en dan: waarom doe je het niet gewoon zo? Ja, ja, dat kan natuurlijk ook… Zo simpel dat ik er niet aan had gedacht…

– Plassen waar je maar wilt en staand. Ja, dat wil ik, haha. Zeker op een festival bijvoorbeeld. Die rijen… en dan al die mannen die gewoon kunnen doorlopen.

– Naar de kapper gaan kost geen drol en het is zo gedaan als je een man bent!

– Als man hoef je niet altijd een tas mee te sjouwen waar je ook naar toe gaat! Al moet ik zeggen dat ik dat soms ook niet doe, maar daar krijg ik dan altijd spijt van. Hoe kan het toch dat mannen nooit iets nodig hebben? Ik mis altijd iets als ik geen tas bij me heb…

– Ze hebben gewoon veel minder kleding nodig! Niet dat shoppen een straf is, maar hallo! De mannen hebben ’s ochtends geen last van kleding dillema’s hoor…

– Mannen hebben zo goed als nooit ruzie of gezeik met vrienden en als ze dat dan al hebben is het zo opgelost. Gewoon direct hun mening en klaar. Geen wijvengezeik! Heerlijk lijkt me dat. Hier ben ik zo jaloers op. Mannen maken geen verwijten als je bent vergeten terug te bellen, of als je iets op een verkeerde toon zegt terwijl het via de app is of als je per ongeluk dezelfde zonnebril hebt gekocht. En zo zijn er nog veel meer puntjes waar vrouwen boos over kunnen worden. Mannen worden dat niet en als ze dat worden is het ook zo weer opgelost. Waarom doen vrouwen het niet zo?!

– Mannen zijn fysiek gewoon sterker. Als man hoef je nooit hulp te vragen bij het openmaken van een pot en fles…

En zo zijn er nog wel wat dingen. Maar ja: wij hebben borsten, wij kunnen leven op aarde brengen, wij hebben meer plezier want ja girls have more fun, wij zijn schattig als we kleding van hun aantrekken – andersom moet je niet willen, als wij iets doms zeggen wordt het meestal afgedaan met schattig, chocolate works for us, wij winden alle mannen met een simpele blik om onze vingers, bij ons kijkt niemand raar op als we klagen, wij kunnen echt meerdere dingen tegelijkertijd en zo zijn er zeker nog wel 50 redenen waarom ik toch liever een vrouw ben!

Maar dat neemt niet weg dat ik het wel voor een dag zou willen proberen. Puur om te weten of mannen het nou echt makkelijker hebben of makkelijker zijn dan vrouwen.

En dan na die dag vooral stug zeuren over hoe makkelijk mannen het wel niet hebben, direct gaan shoppen natuurlijk en daarna vooral weer heerlijk een vrouw zijn en blijven! Haha.

With love S.