Tags

, , , , , , , , , , , , ,


Ik heb een nieuwe keukengadget ontdekt!!! Daar kan je er tenslotte niet genoeg van hebben. Van deze word ik ook weer zó blij!

20140324_11322720140324_113215
Ik heb een haat/liefde verhouding met ijsklontjes. Zeker in de lente en de zomer. Ik hou van ijsklontjes in mijn drankje in de zomer, maar ik haat ijsklontjes uit de vriezer halen. De ijsklontjes uit zo’n zakje vind ik het ergst. Dat lukt me nooit (ja ik ben een kneus) en als het al lukt doe ik mezelf pijn (?!) en/of het ijsklontje schiet weg en dan kan ik weer opnieuw beginnen. Verschrikkelijk echt. Ijsklontjes uit van die siliconenhoudertjes zijn al iets beter, maar toch schieten die bij me weg.

Het tweede nadeel van ijsklontjes vind ik dat ze smelten. Haha ja echt, dat ze smelten! IJsklontjes zijn er in mijn ogen om mijn drankje te verkoelen en niet om mijn drankje te verdunnen door het smelten. Met frisdrank, water of siroop maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, maar met wijn vind ik het zó zonde!

Als ik wijn drink kies ik vaak zelfs voor geen ijs, omdat ik het gewoon echt zonde en minder lekker vind. Maar als ik dan mijn rosétje in de zon opdrink wordt het toch een beetje warm. Jammer!!!

De Zoku Ice Ball is de oplossing! Nou ja, dé oplossing is misschien overdreven omdat je het niet overal kunt gebruiken. Maar het is zeker dé oplossing voor thuis.

20140324_113408
20140324_113437

Het is nogal een raar dingetje zo op het eerste gezicht. Maar wat blijkt nou: super handig in gebruik! Het zijn twee losse stukken die heel gemakkelijk op elkaar aansluiten. Aan de bovenkant zit een klein gaatje en daar kun je het water in laten lopen. Wat mij natuurlijk overkwam is dat ik er teveel water in deed en het overliep. Maar ook dat was zo opgelost, want je kunt het overtollige water er gewoon uitgieten en het water wat erin zit blijft dan gewoon zitten!
20140324_113354

Vervolgens zet je het bakje in de vriezer en na een paar uur heb je een geweldige ijsklont!

Waar ik heel erg tegenop zag was de ijsklont eruit halen. Ik kan het nog geeneens met de simpele dingen zoals de zakjes. Laat staan met dit ding. Het was toch eigenlijk wel heel easy. Ik had verwacht dat ik de twee helften niet los van elkaar zou krijgen, maar een kleine draai en ze waren gemakkelijk van elkaar af. Dit is denk ik omdat het van siliconen is gemaakt.
20140402_171719
Vervolgens kwam de echt uitdaging. De ijsklont eruit krijgen. Dit gaat hetzelfde als met siliconen vormen dus ik zag het alweer misgaan. De bal kan je er aan de onderkant uitdrukken. Dat ging echt super simpel en kostte geen moeite of kracht. Alleen ja, het zal wel aan mij liggen, maar de bal vloog wel weg haha. Gelukkig kon ik ze beide keren op tijd vangen en ging het goed. Het is dus wel een beetje opletten, maar mijn vriend gaf me al een blik waaruit ik kon afleiden dat het meer aan mij lag…haha.

Het ziet er echt heel leuk uit in je glas. En het smelt serieus zo langzaam!!
20140402_17193020140402_171937

Wat ik ook heel cool vind is dat je (kan je eigenlijk met normale, grote, ijsklontjes ook hoor) er fruit in kunt doen. Ik heb het nu geprobeerd met granaatappelpitjes en het was leuk! Ik heb de ijsklont gewoon in water gedaan en op den duur toen het een beetje smolt kreeg mijn water een heerlijk smaakje. Ik vind het eigenlijk nog met een aardbei doen, dat lijkt me er zo leuk uitzien!
20140404_144934

Het is wel een beetje een prijzige gadget, € 21,95 voor twee stuks. Opzich vind ik het zeker de prijs waard al is het zo lastig met visite.. Je moet er toch al snel dan zes hebben en dan wordt het wel een duur grapje.

Maar ja, I love gadgets and I love de Zoku Ice Ball. Sparen dus.. haha.

Geef nou toe.. Dit is toch gers?!

With love S. 

Advertenties